Dişlerin renklerinin değişmesine sebep olan değişik faktörler bulunmaktadır. Bunların bir bölümü iç faktörler bir bölümü de dış faktörlerdir. Örnek olarak yaşlanma, içilen ilaçlar ve beslenme alışkanlıkları içsel faktörlere girmektedir. Çay, kahve, kola vb. içecekler de dış faktörlere girmektedir.
Diş beyazlatma, çeşitli sebeplerle rengi değişmiş ve sararmış olan dişlerin rengini kişiye özel birkaç ton açma avantajı sunarak daha estetik bir gülüş sağlar.
Klinik ortamında diş hekimlerimiz tarafından uygulanan bir yöntem olan diş beyazlatma (bleaching), günümüzde gelişen teknolojilerle birlikte başarı oranı yükselen ve güvenilir bir diş beyazlatma yöntemi olarak öne çıkmaktadır.
Bu yöntemde öncelikle diş etlerini korumak için koruyucu bir tabaka yapılır.
Ağartıcı kimyasal jel açıkta bırakılan diş yüzeylerine diş hekimi tarafından uygulanır.
Dişlerin üzerine özel ışık kaynağı belli bir süre tutulur.
İşlem sonrasında sonuç hemen görülebilir.
Gerekli temizlikler yapıldıktan sonra işlem tamamlanır.
Oldukça etkili olan bleaching diş beyazlatma yöntemi genellikle tek seansta sonuç verirken, renklenmenin derecesine göre seans sayısı artabilir.
Dişlerim ne kadar beyazlaşacak?
Dişlerin beyazlaşmaları öncelikle başlangıç renkleri ile ilgilidir. Sarı tonu dişler kolaylıkla 6-8 ton beyazlayabilirken, yeşil-gri tonundaki dişlerin beyazlaması daha zor olmaktadır. Kısacası beyazlama miktarı kişiden kişiye değişmekle birlikte hekimimiz ilk seansta dişlerinizin ne kadar beyazlayabileceği hakkında yaklaşık bir bilgi verecektir.