×
Gülüş tasarımı

Son yıllarda güzel bir gülüş hastalar için giderek artan bir kaygı haline gelmiştir.Bu nedenle gülüşün yeniden yapılandırılması, hasta beklentilerinin en uygun sekilde karşılanması ve tüm bunların multidisipliner bir yaklaşımla desteklenmesi GÜLÜŞ TASARIMINI oluşturur.

 

GÜLÜŞ TASARIMINDA ilk olarak hastanın geçmişi ve beklentileri analiz edilir.

Dişlerin konum ve şekli, genetik bozukluklar (amelogenezis imperfecta gibi), erken yaşta diş kayıpları değerlendirilir. Buradaki amaç dişleri altın orana göre konumlandırıp en ideal diş boyutu  ve ona göre  yapılacak restorasyonların seçimi amaçlanır

 

Ardından bir Diş eti hastalıkları uzmanı (periodontolog) tarafından diş eti muayenesi yapılır. Diş eti miktarı ve diş etlerinin hizalanması gülüş tasarımındaki en önemli faktörlerden birisidir.

 

Hastadan ağız içi ve ağız dışı fotoğraflar alınarak gülüşün dudak ve yüzle ilgili uyumu kayıt altına alınır.

 

Hastanın gülüş anatomisi ve kayıtları alındıktan sonra final restorasyonu hakkında bilgi vermesi amacıyla mock-up adı verilen ağız içi maket kayıtlar hazırlanır. Hastaya bu kayıtlar gösterilerek muhtemel final restorasyonları hakkında bilgi verir.

 

Uygulanan maket çalışmaya (mock-up) göre labotuvar işlemleri yapılır ve hastanın restorasyonları yapıştırılır.

 GÜLÜŞ TASARIMI diş hekimliğinin pek çok alanın (ortodonti-periodontoloji-protez) bir araya gelerek çalıştığı multidisipliner bir tedavi yaklaşımıdır.

Amaç gülüşü sadece dişler olarak değil, diş eti, çeneler arası ilişki, dudak estetiği ve protetik yaklaşımlarla ele alan bir konsepttir. Tedavinin bütünlüğü ve etkisi açısından ortodonti tedavi,estetik dolgular, diş beyazlatma, laminete veneerler ve implant gibi diğer tedavilerle desteklenebilir.

 

 

 

Daha detaylı muayene ve planlama için mutlaka hekiminize danışın.